Tip: autoloze schoolweek

Doe als de gemeente Land van Cuijk: hou een autoloze schoolweek. Goed voor de verkeersveiligheid en goed voor de gezondheid.

De autoloze schoolweek in Land van Cuijk was van 16 tot en met 20 september. Ouders en verzorgers kregen de oproep om hun kind(eren) op een andere manier naar school te brengen dan met de auto. Dat draagt bij aan de verkeersveiligheid rondom scholen én het geluk van het kind.

Minder auto’s, meer veiligheid

De afgelopen jaren is het autoverkeer rondom scholen steeds verder toegenomen. Dat maakt het verkeer daar drukker en daarmee minder veilig. En dat is zonde! Want kinderen vinden lopen of fietsen meestal nog veel leuker ook. Minder korte autoritten betekent een veiligere schoolomgeving. Het doel van de autoloze schoolweek is om ouders te inspireren hun kinderen vaker op de fiets of te voet naar school te brengen, en zo bij te dragen aan een veiligere omgeving. Bekijk het YouTube-filmpje ter inspiratie >>>

Gezonde en sociale keuze

Wandelen of fietsen naar school biedt meer voordelen. Kinderen die vaker lopen, fietsen of steppen, ontwikkelen betere verkeersinzicht en leren sneller om zelfstandig te reizen. Dit geeft ouders vaak meer rust tijdens de hectische ochtenden. Bovendien draagt het bij aan de sociale ontwikkeling van kinderen, omdat ze onderweg meer contact hebben met vriendjes uit de buurt en sociale vaardigheden opdoen. Daarnaast is het goed voor de gezondheid: kinderen die bewegen blijven actief en hebben minder kans op gezondheidsproblemen zoals obesitas of luchtwegklachten. Kortom, een dagelijkse wandeling of fietstocht naar school is een gezonde en sociale keuze!

Ieders actie telt!

Door te kiezen voor wandelen of fietsen naar school, helpen ouders/verzorgers mee aan een veilige en gezonde toekomst voor hun kind(eren) en de omgeving. Ieders inzet maakt het verschil. Samen werken we aan een verkeersveilig Brabant met NUL verkeersslachtoffers!